Vraag naar vakantiehuizen Landal boven verwachting: ‘Geen vuiltje aan de lucht’

Bron: www.zuidwestupdate.nl (Han verbeem)

De belangstelling voor de recreatiehuizen van het Landal GreenParks-project in het Bergse buitengebied is “boven verwachting”, aldus huidig eigenaar Klaas Odink. Ruim tachtig procent van de eerste lichting woningen is verkocht, inmiddels is een tweede verkoopronde gestart. In september kan de bouw naar verwachting beginnen, de procedure voor de vergunningen loopt.

Odink is sinds oktober 2021 de eigenaar van de gronden, zijn vastgoedontwikkelbedrijf Kopare bouwt de huizen die tussen de 306.000 en 575.000 euro van de hand gaan, ex btw en vrij op naam. Tot vorig jaar was het terrein van de voormalige camping Heidepol eigendom van John van Engelen, die eerder al grote plannen had voor het gebied. Vorige zomer leek Van Engelen nog in zee te gaan met projectontwikkelaar Jeroen Coenen maar, zo merkt Odink op, al snel werd duidelijk dat deze niet aan diens betalingsverplichtingen kon voldoen. Inmiddels blijkt ook waarom. Coenen is afgelopen weekeinde vanwege financiële malversaties ontmaskerd in het SBS6-programma ‘Undercover’ van Alberto Stegeman. Sindsdien is ‘Jeroen C’ volstrekt onbereikbaar, zowel telefonisch als via social media.

Solide

Het zit Klaas Odink hoog: hij heeft niets, maar dan ook niets met Coenen van doen – benadrukt hij. Sterker nog, Kopare staat te boek als een gedegen en solide vastgoedbedrijf dat succesvolle projecten heeft opgeleverd. Zoals de bestaande Landal-parken in Schoorl en bij Noordwijk. Nog deze zomer levert Odink ook het Landal-park in het Drentse Westerbork op. De huizen van Landal Brabantse Wal gaan als zoete broodjes over de toonbank. De eerste fase van het plan omvat 44 recreatiewoningen, de volgende twee fasen respectievelijk 33 en 28. Woordvoerster Jeanette ten Kate, van Landal GreenParks, bevestigt de overeenkomst met Kopare en de afspraken over de individuele verhuurovereenkomsten voor huisverhuur. Deze gaan in op het moment dat het gehele recreatiepark is opgeleverd, aldus Ten Kate. Huisbezitters kunnen dan via Landal hun object verhuren aan toeristen.

Gerustgesteld

De onthullingen in het SBS6-programma zijn ook in de Bergse politiek niet onopgemerkt gebleven. VVD-woordvoerder Jim Bernaards is blij dat de ontwikkeling het recreatiepark nu in vertrouwde handen is. “Eindelijk krijgt het gebied van de vroegere Heidepol de opwaardering die het verdient. Dit is goed voor Bergen én de regio”, zegt Bernaards. Ook Patrick van der Velden, van oppositiepartij GBWP, heeft vertrouwen in de bouw van het park.

Oudere berichten